31.01.2007

Företagsräddaren lämnar skeppet.

Mr Norbert Scheuch, som är talesman (CEO)  för ägarna till Schmidt Holding, kommer att sluta sin anställning på egen begäran. Styrelseordföranden i Schmidt Holding, Mr Hans Michael Schmidt-Dencker, meddelade detta nere i St Blasien, Tyskland. Mr Scheuch, som kom till Schmidt i februari 2002, med målet att ordna upp företagsstrukturen, kommer att bli VD på en tysk industrikoncernoch flytta till norra Tyskland med sin familj.

Mr Scheuch har varit ansvarig för Schmidt inom finans, controlling, personal, IT, inköp, produktion och logistik. Under hans fem år i Schmidt- koncernen, har högsta prioritet varit förbättra finanserna långsiktigt. Dessutom har man strukturerat om produktionen, från nio produktionsanläggningar till tre.  Under ledning av Mr Scheuch har koncernen ombildats till ett företag med en stark kärnverksamhet. När det gäller finanserna har man vänt siffrorna, och som Mr Scheuch sägen " företaget är återigen stark finansiellt"

Under tiden till efterträdare har utsetts, kommer Mr Scheuch arbetsuppgifter att delas upp. Martina Senn, för närvarande ansvarig för personal, kommer att bli chef för finans, controlling, personal, och IT. Mr Gottfried Mahn, tidigare VD på Schmidt kommer att ta över  inköp, produktion och logistik. Mr Walter Schmitz fortsätter som ansvarig för marknad, försäljning, utveckling och kvalitet.